Паста с тиква и спанак

   Продължавам серията с домашни изненади на тема "тиква". Безкрайно ми допадна супата от тиква, която презентира Ева, а след това видях предложението на Ани за паста с тиква. Приготвих ястието, хапнах от него, едва се сдържах да не си сипя и втора порция, но успях да преборя лакомията си. Пастата беше подготвена за вечеря. Синът се прибра късно, констатира, че мирише много вкусно,  но е вечерял, пробва мъничко и се удиви на трансформациите на тиквата. На финала в почти нощни доби се прибра и бащата - кацна от пътуване до Мюнхен, разказвайки за пътя и преживелиците си, седна да вечеря по никое време, като обяви, че е много вкусно, но дори не бих могла да си представя какво е обядвал в Германия - месо с гарнитура от тиква, дори го снимал, за да ми покаже. Е, това вече ме накара да прихна от смях, а той започна да описва невероятния вкус на тиквата, дори видите ли, попитал как е приготвена тази гарнитура, за да ме информира. Заливайки се от смях, буквално на пресекулки го попитах знае ли какво яде, а отговорът беше - "паста с невероятно вкусни моркови, които са леко подсладени". Смяхме се много, но вече няма нужда от търсене на обиколни пътища за презентацията на тиквата....
Хайде, време е за рецептата:

Паста с тиква и спанак
Почистете тиквата, нарежете я на малки парченца, добавете нарязана глава лук и две-три скилидки чесън, сол, зехтин и 3-4 лъжици вода  сложете да се запече.
В това време сварете пастата според указанията или собствените ви предпочитания. Запазете малко от водата, в която е вряла.
Нарежете две скилидки чесън на дребно, запържете ги в малко зехтин, колкото да се ароматизира мазнината, добавете пастата, малко от водата, връзка измит спанак, тиквата. Сервирайте с настъргано твърдо сирене и добър апетит!

18 коментара:

  1. Игличе, много уютно и мило се почувствах след публикацията ти. Прекрасна е пастата, а аз искрено ти желая всичко да споделяте дружно цялото семейство. :)
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, благодаря за пожеланията, Дай Боже да се сбъднат! Пожелавам ти и на теб здраве и дружно семейство, когато му дойде времето! И пробвай пастата, няма да съжаляваш!

      Изтриване
  2. Колкото по-малко знаят-по-добре и поглеж-всичко ядяли :) .
    Страхотно предложение,Игличе!Със сигурност е много,много вкусно!
    Прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Комай да, че предубежденията са доста силни и понякога експериментите не се приемат добре, Роси! Хубав уикенд!

      Изтриване
  3. Сигурна съм, че пастата е много вкусна, но май, както и супата, сама трябва да я хапвам. Прекрасен уикенд, Иг! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ев, направих малко, подготвена сама да си я похапвам, с резервен вариант друго ястие за недоволните, но се изяде...Никога не може да е сигурен човек....Хубав уикенд и на теб!

      Изтриване
  4. Олеее... как апетитно изглежда тази порция, събрала цветовете на есента :) Чудена снимка, само заради това как изглежда бих си я направила тази паста :)
    Сигурна съм че и на мен много ще ми хареса Иглика!

    Поздрав с усмивка :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, цветовете първо ме привлякоха, а после вкусът ми допадна изключително, пробвай, надявам се да се радваш на резултата!

      Изтриване
  5. Това ще да е много вкусно, сигурна съм! Прекрасна рецепта! Прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лин, ако ти допада тиквената супа, тази паста също ще е привлекателна за теб!

      Изтриване
  6. И аз съм на тиквена тема :) Много и се радвам на тиквата. Точно днес се чудих може ли да се направи с паста и какво ще стане, и ето ти показваш една чудесна рецепта!

    Поздрави ;)

    ОтговорИзтриване
  7. Как ме развесели с тази тиква:) Да ти кажа честно много се радвам, че напоследък става все популярна тиквата:), защото наистина се предлагат много разнообразни и вкусни ястия с нея. Както и сега! Нестандартни на пръв поглед комбинации, но обещаващи забележителни вкусови качества. Страхотна си, Иг! Благодаря за усмивките и прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  8. ..."паста с невероятно вкусни моркови, които са леко подсладени"...,
    Страхотно определение и чудесно предложение, Иглика,
    харесах и витаминозната ти салата, но пастата с тиква изглежда вълшебно.
    Поздрави и усмихната нова седмица.

    ОтговорИзтриване
  9. Игличе, чудесна паста си приготвила, а най-красноречиво за това говори реакцията на семейството ти!
    И на нас у дома много ни допада в солени варианти!

    ОтговорИзтриване
  10. Аз днес направих крем супа от тиква и други зеленчуци,за която направих и крутони,за се яде от домашните.Но не споменах че има тиква,защото сама щях да си я ям.И твоята порция иглежда доста апетитно...
    Успешна седмица,Игличе!

    ОтговорИзтриване
  11. Кате, Дианка, Бети и Живе, радвам се, че ви допада поредното тиквено предложение. Много хора все още не могат да приемат употребата на тиквата в солен вариант, както и ползването на зеленчуци в сладки, но все пак има и търсещи нови идеи и вдъхновения, които не се страхуват от предизвикателства! Е първоначално закриваме туй-онуй пред домашните, а после те сами търсят новите вкусове....

    ОтговорИзтриване

Това е мястото за въпроси, коментари.