Няма как да съм пътувала до Италия, без да напъхам в куфара си за обратно нещо, което да става за готвене, за похапване.... На отиване разнасях български подправки за някои колеги, бяха си поръчали шарена сол и сминдух.... Ох, този сминдух, взех го от една наша близка, която ми подари семена, листа и пръчки, които между другото са уникална подправка за боб, а аз като първа лакомия довлякох всичко у дома, едва го сместих по разни буркани (предвид количествата), все още се усеща миризмата доста натрапчиво в кухнята.....
А понеже време за влизане в магазин така и не остана, буквално от улицата влязохме в едно магазинче, откъдето закупихме стабилно количество пармезан и продължихме по пътя.
След завръщането трябваше да прибера последния босилек и решението дойде спонтанно - направата на песто.....Ако ви кажа, че съм спазвала някаква рецепта, ще излъжа......просто обрах босилека и се събра една стабилна китка от червен и зелен едър босилек, които си пасват идеално, добавих 50 гр кедрови ядки, 6-7 сушени мариновани домата, скилидчица чесън, малко розова сол, около 70 гр пармезан и зехтин. Като резултат разполагаме с песто. При отварянето на бурканчето в съзнанието се редуват различни гледки, сякаш сядам на вълшебно килимче и ме носи някъде далеч, потопена във вкусове и аромати............
А понеже време за влизане в магазин така и не остана, буквално от улицата влязохме в едно магазинче, откъдето закупихме стабилно количество пармезан и продължихме по пътя.
След завръщането трябваше да прибера последния босилек и решението дойде спонтанно - направата на песто.....Ако ви кажа, че съм спазвала някаква рецепта, ще излъжа......просто обрах босилека и се събра една стабилна китка от червен и зелен едър босилек, които си пасват идеално, добавих 50 гр кедрови ядки, 6-7 сушени мариновани домата, скилидчица чесън, малко розова сол, около 70 гр пармезан и зехтин. Като резултат разполагаме с песто. При отварянето на бурканчето в съзнанието се редуват различни гледки, сякаш сядам на вълшебно килимче и ме носи някъде далеч, потопена във вкусове и аромати............
Чудесно песто и много ароматно!
ОтговорИзтриванеАроматът му е превъзходен, въпреки, че трудно може да се причисли към ясен италиански кулинарен регион!
ИзтриванеИги, обожавам домашно песто!
ОтговорИзтриваненаправила си го фантастично, мога само да си представям аромата му!
Надявам се да ни представиш и рецепта с него!
Прегръщам те*)
Скоро, скоро...живот и здраве!
ИзтриванеИги драсни един мейл за връзка:)
ОтговорИзтриване