четвъртък, 4 октомври 2012 г.

Brownies

 Не зная кой сезон ми е най-любим, но есента носи едно неповторимо очарование с това, че нещата се променят сякаш с часове. Цветовете се сменят и дори не е нужно да се отиде извън града, достатъчно е да се отворят очите и да се погледне навън. Зелените багри постепенно избледняват и дават път на жълтите, кафявите, червените, кестените започват да се падат по земята, а ръцете ни да копнеят да ги събират и докосват. Събрали с много любов слънчевите лъчи, натежали от силата на слънцето, вятърът ги разклаща и поднася даровете на природата на хората...
Когато започнат да падат, се улавям, че джобовете на дрехите ми, чантите ми са пълни непрестанно с кестени, които редя в различни купи у дома. Вярвам, че действат благотворно върху ставите, мускулите и нервната система.  Спомням си, че лечителят Димков ги определял като слънчеви акумулатори, предаващи енергия на хората и даже препоръчвал да се оставят няколко кестена под възглавницата, за спокоен сън. Още не съм пробвала това, но сигурно ако реша, че е вярно, ще заспивам по-бързо....Скоро ще дойде ред и на рецептите с кестени, но преди това една рецепта за добре познат сладкиш, който може да се види във всеки кулинарен блог:Продукти:120 гр брашно1/2 ч. лъж. бакпулвер300 гр натурален шоколад200 гр масло4 яйца120 гр кафява захар20 гр какао, натурално50 гр шам-фъстъкПриготовление:Тавичка с размери 20Х30 см се застила с хартия за печене. Шоколадът се разтапя на водна баня с маслото и се оставя леко да се охлади. Яйцата се разбиват със захарта, добавят се пресятите брашно, какао и бакпулвер и се смесва с помощта на шпатула с шоколадовата смес. Разстила се, пече се около 35 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Рецептата е адаптирана от списание Sale&Pepe oct 2012







4 коментара :

  1. Иг, снимката е страхотна, донесе ми много настроение, а това шоколадово нещо беше наистина превъзходно- хапнах мъничко парченце, последното. Обожавам шоколадовите ти творения, а и когато черпиш с тях наистина, не само виртуално! Чео!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ив, ами минавай по-често и ако има нещо за тестване, да ти е сладко!

      Изтриване
  2. Иглика,много богато на шоколад изкушение си приготвила,великолепен брауниз!
    С пожелание за слънчев и ползотворен уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Роси! И на теб пожелавам слънчев уикенд!

      Изтриване

Това е мястото за въпроси, коментари.