Сладкиш "а ла Бейкуел" или просто сладкиш с вишни

Няма да успея да се реорганизирам комай.....С този ужасен режим, при който ставам заран с блуждаеща глава, отнасям се до кафе-машината, а докато чакам кафето да разнесе своя аромат, връхлитам в банята, блъскайки всяко нещо, покрай което мина...Агонията свършва след душа и изпиването на чашата кафе с мляко и мед и вече мога да потегля към работното си място.
А след прибирането от работа у дома започвам да готвя вечерята, прескачам до компютъра, разнасям лаптопа по плота или масата, но тъй като батерията му вече не е в перфектна форма и бързо се изразходва, нямам много възможности за практикуване на дейности като "многоръка" и го зарязвам по средата на нещо започнато да се зарежда в друга стая. Просто нямам удобен контакт, а когато съм във вихъра, не е желателно върху плота да се мъдри и компютър. След вечерята съм в състояние да свърша безкрайно много неща - чета, пиша, отговарям на нови мейли, мога да се заема с хиляди неща, а и да ги свърша....важното е да няма много хора около мен, просто да е тихо и това е достатъчно за да се свърши безкрайно много работа. Обикновено и десертите правя по това време, но това създава голям проблем. В малките часове трудно стават снимките, а заранта от тези сладкиши трудно мога да запазя за снимки. Нали домашните грабват по нещо за закуска или прибират за похапване, та вече видът не  същия, а понякога всичко е изядено....Ама нали това е целта,  не се оплаквам, а май се оправдавам защо точно не публикувам рецептите с добри снимки на дневна светлина.
Сладкиш с вишни
3 яйца
1 ч.ч. кафява захар
5 суп. лъж. масло
1 ч. ч. смлени лешници, орехи и бадеми (от всички по малко)
1 ч.ч. брашно
1 ч.лъж. ванилов концентрат
Фурната се нагрява до 180 градуса, изсипвам сместа в предварително намаслена керамична форма за тарти с диаметър 26 см., отгоре нареждам замразените вишни, като пробвам лекичко да ги натъпча в тестото и пека около  45 минути. 
След изпичането се ръси с пудра захар. Снощи сладкишът изглеждаше доста добре, заранта някой го беше нарязал по странен начин (както се обясни по "диагонален метод"), а заплахите за студа, които се сипеха от всички сутрешни блокове ме накараха да навлека всичко възможно и бързо да потегля на работа, без да се мотая и да правя снимки. Предлагам ви направените преди минутки на последното парченце......















2 коментара:

  1. О,Иги ти се появи най- после!
    Чудесно предложение, ароматно и безспорно вкусно с чаша чай или кафе:)
    Прегръщам те и поствай по- честичко:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ето ме, поне за момента нямам намерение да пътувам, така че живот и здраве...ще пробвам да наваксам за отсъствието си...

      Изтриване

Това е мястото за въпроси, коментари.