събота, 14 януари 2012 г.

Saltimbocca - chicken pieces with sage, wrapped in our own Prosciutto Crudo

След завръщане от поредното теренно проучване се налага да приготвя нещо бързо и същевременно вкусно за обяд. При направената проверка на хладилника и фризера открих различни меса и пакет нарязано прошуто, което ме накара да си спомня за рецептата на Силвена Роу, чиито презентации харесвам. Пилешките гърди бяха набързо размразени, прошутото извадено, а листенцата салвия откъснати, измити и подсушени.
За целта пилешките гърди бяха нарязани на жулиени, увити в две слайсчета прошуто като пръстчета, оваляни в брашно. А когато цялото налично количество прошуто и пилешки жулиени бе пакетирано като тънки рулца, ги овалях в брашно, запържих за кратко в масло, а след това в тигана сипах чаена чаша розе, и половин чаша вода, прехвърлих всичко в тавичка и запекох за 7-8 минутки. Рецептата е лесна, а пилешките рулца наистина сами скачат в устата.....Да ви е сладко!
И ето и самата рецепта на Силвена Роу:

4 коментара :

  1. С удоволствие бих опитала тези пилешки рулца :) Опитвала съм нещо подобно, но твоята рецепта изглежда още по-лесна и вкусна! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина отнема малко време, ефектни и вкусни са, естествено ако обичате салвия, тъй като много мои приятели и познати изпитват ужас от нея.....

    ОтговорИзтриване
  3. Ама как няма да ни е сладко с това изкушение!! Аз обичам най-много пилешко, просто ми е най-вкусно от всички други меса, така че си представям, каква вкусотия се е получила със салвията и прошутото.:-)))
    Благодаря за прекрасната рецепта!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина лесна и ефектна рецепта, поднесена атрактивно от Силвена Роу! А аз просто я правя вече няколко пъти, когато нямам много време за въртене из кухнята!

      Изтриване

Това е мястото за въпроси, коментари.