неделя, 18 декември 2011 г.

Линцери

Има сладки, които винаги ми навяват спомен за Коледа - с аромата, поръската от пудра захар и яркия цвят на малиновия конфитюр. И естествено, това са популярните навред австрийски линцерови сладки.

Рецептите за тях са много, но тук ще посоча използваната от мен:
Продукти:
60 гр. смлени лешници и обелени бадеми
110 гр. захар
230 гр. меко масло
3 жълтъка
щипка сол
1 суп.лъж. ванилов екстракт
между 38- - 400 гр. брашно (пресято)
Всичко се разбива в купата на миксера, а като се събере на тесто се разделя на четири еднакви топчета, които се оставят в хладилник за около час и половина. Тестото се разточва върху набрашнена повърхност на плот около 4-5 мм, изрязва се формички (следи се броя на целите фигурки и броя на фигурките с дупка в средата), пекат се около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Като се охладят, сладките с дупка в средата се наръсват с пудра захар, а после се слепват с целите  основи с малинов конфитюр. Подреждат се в кутия и в очакване на изпращането им към приятели и подреждането им на Коледната трапеза.














2 коментара :

  1. Иглика,имате много интересен блог,ще го следя с удоволствие!
    Благодаря за хубавите пожелания към мен!
    Честита Коледа и на вас и семейството ви!
    Линцерите ви са страхотно сполучливи!
    Сърдечен поздрав и весело посрещане на новата година!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря най-сърдечно! Весело посрещане на Новата година!

    ОтговорИзтриване

Това е мястото за въпроси, коментари.