И почти на финала на сладките приготовления (защото не зная кое ще оцелее до Коледа и какво ще се наложи да се направи отново) ще пусна рецептата на едни коледни бисквитки, които са от любимите на моето семейство и без които Коледата не може да бъде истинска......
Няма да се разсейвам, а пристъпвам към рецептата.
Продукти:
250 гр. брашно
бакпулвер - 1/2 ч. лъж.
125 гр. бяла кристална захар
1 пакетче ванилова захар
3 жълтъка
200 гр. масло размекнато
125 гр. ситно смлени бадеми
Маслото се разбива със захарта, прибавят се един по един жълтъците, брашното (пресято с бакпулвера), ваниловата захар и бадемите. Тестото се оставя да почине половин час в хладилника, след което от него се оформят малки лунички и се подреждат върху хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 15 -20 минути. Още топли се овалват в ароматизирана с ванилия пудра захар. Съхраняват се в затворен съд и могат да се съхраняват и по-дълго, ако успеете да ги опазите, защото са много нежни и хрупкави.
Да ви е сладко и Весела Коледа!
Няма да се разсейвам, а пристъпвам към рецептата.
Продукти:
250 гр. брашно
бакпулвер - 1/2 ч. лъж.
125 гр. бяла кристална захар
1 пакетче ванилова захар
3 жълтъка
200 гр. масло размекнато
125 гр. ситно смлени бадеми
Маслото се разбива със захарта, прибавят се един по един жълтъците, брашното (пресято с бакпулвера), ваниловата захар и бадемите. Тестото се оставя да почине половин час в хладилника, след което от него се оформят малки лунички и се подреждат върху хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 15 -20 минути. Още топли се овалват в ароматизирана с ванилия пудра захар. Съхраняват се в затворен съд и могат да се съхраняват и по-дълго, ако успеете да ги опазите, защото са много нежни и хрупкави.
Да ви е сладко и Весела Коледа!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Това е мястото за въпроси, коментари.