Това е поредната днешна публикация от Коледната серия. Рецептата за бисквитките е адаптирана от тук.
Позволих се да направя една малка промяна, която може да счетете и за ненужна, но при тези бисквитки поставих и натурален шоколад в тестото, така вкусът им стана наситено шоколадов.
Продукти:
230 гр. меко масло
250 гр. бяла захар
50 гр. кафява захар
2 яйца
1 ч.лъж. шоколадова есенция
1 к. лъж. есенция ром
50 гр. какао
50 гр. черен шоколад (разтопен на водна баня)
1/2 ч. лъж. бакпулвер
330 - 340 гр. брашно
щипка сол
Приготовление:
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. В съд разбиваме мекото масло със захарта, поставяме едно по едно яйцата, шоколада, какаото и брашното. Замесваме не особено твърдо тесто, което оставяме завито със стреч фолио в хладилника за час. Разточваме тестото върху набрашнен плот с дебелина около един сантиметър, печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 8 минути върху хартия за печене. Слез изваждането върху горещите бисквитки поставяме по 2-3 шоколадови перлички, а върху тях запечени безсолни ядки, нарязани на ситно карамелени лакта бонбони и декорираме с малко разтопен бял шоколад. Шоколадовите перлички играят ролята на лепило за ядките и бонбоните, а белият шоколад допълнително ги фиксира. (Не е зле да се ползва пош, защото белите линии ще бъдат по-красиви. Моите свършиха и ползвах лъжичка, с която не направих красиви линии).
Позволих се да направя една малка промяна, която може да счетете и за ненужна, но при тези бисквитки поставих и натурален шоколад в тестото, така вкусът им стана наситено шоколадов.
Продукти:
230 гр. меко масло
250 гр. бяла захар
50 гр. кафява захар
2 яйца
1 ч.лъж. шоколадова есенция
1 к. лъж. есенция ром
50 гр. какао
50 гр. черен шоколад (разтопен на водна баня)
1/2 ч. лъж. бакпулвер
330 - 340 гр. брашно
щипка сол
Приготовление:
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. В съд разбиваме мекото масло със захарта, поставяме едно по едно яйцата, шоколада, какаото и брашното. Замесваме не особено твърдо тесто, което оставяме завито със стреч фолио в хладилника за час. Разточваме тестото върху набрашнен плот с дебелина около един сантиметър, печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 8 минути върху хартия за печене. Слез изваждането върху горещите бисквитки поставяме по 2-3 шоколадови перлички, а върху тях запечени безсолни ядки, нарязани на ситно карамелени лакта бонбони и декорираме с малко разтопен бял шоколад. Шоколадовите перлички играят ролята на лепило за ядките и бонбоните, а белият шоколад допълнително ги фиксира. (Не е зле да се ползва пош, защото белите линии ще бъдат по-красиви. Моите свършиха и ползвах лъжичка, с която не направих красиви линии).
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Това е мястото за въпроси, коментари.