Свещник/ ваза или как да използваме стъклената бутилка от празничния Tuborg

    Модата в коледната декорация у дома не вирее. Всички цветове за празника се подбират според настроението, а някои цветове са вече почти традиционни. И тъй като в хола има диван със сини цветове, все се завъртам около синята гама. Поне додето не се промени дивана, де....
   Та сега да поднеса поредната  идея за декорация. Ползвам синя бутилка от бира, защото много ми допада, други цветове освен кафявата и зелената не съм мяркала, та затуй тази ме плени. Бирата не съм пробвала, но шишенцето ми върши перфектна работа- върху него лепя клонче, панделки и звездовиден анасон, малко блещукащи топченца, а в гърлото му забождам свещица. А тъй като запасите от свещи посвършиха,  предлагам само бутилката,  остатъци от свещта има по дъното на бутилката.
С пожелания за весела подготовка на празниците и сияйни усмивки и радост!

12 коментара:

  1. Много кокетно, харесва ми идеята и резултатът, Иг! Прегръдка! ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Отговори
    1. Честно казано, бирата излях в мушкатата, а бутилката употребих за украса.

      Изтриване
  3. Развесели ме, Иглика! :)) Почти видях парафина по дъното, а ти да не забравиш да се снабдиш с нови свещи!
    Идеята е чудесна, за мен още повече, защото и моят диван в хола е син (мастилено синьо) и едно такова шише (или няколко, срязани внимателно от стъклар) биха стояли добре около елхата. Ако имаш още някоя такава бутилка ти предлагам да я декорираш с морска сол - ефекта ще е поразителен.
    Поздрави и хубаво, празнично настроение ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирма, пропускът е поправен и свещи са набавени. Не ми пускай бръмбари в главата, че само остава сега да започна да дробя стъклото....А бялото стои страхотно, правих нещо подобно, но си го харесаха преди да сколасам да снимам и изчезна.....Хубаво настроение и на теб!

      Изтриване
  4. Игличе, ама какви чудесни идеи ти хрумват, браво! А аз обожавам синия цвят. Даже знаеш ли какво научих наскоро - синият цвят се асоциира с мечтателност. :)
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не зная дали е въпрос на мечтателност, но това е любимият ми цвят, във всичките му нюанси, за мен всичко хубаво е синьо, както ме взема на шега ена приятелка...много се радвам, че и ти го обожаваш, Гери!

      Изтриване
  5. Игликич, само да спомена, че както вече споменах, обичам тъмната бира и тази в това шишенце не прави изключение;) Няма синьо в основната си стая, но догодина може и да проимам;) Хубаво е, много е хубаво!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хайде сега заради бутилката ще боядисваш....не съм чак такъв подстрекател...

      Изтриване
  6. Това си е идея ... чудесна :)
    И аз имам една приятелка със син диван :) ... ще и подшушна за твоята хрумка :)

    ОтговорИзтриване
  7. Сигурно има и други цветни промоционални бутилки....

    ОтговорИзтриване

Това е мястото за въпроси, коментари.