След зимния вариант за пица с блат от карфиол най-сетне дойде ред и на летния - с тиквички. Можем да хапнем от нея, без притеснения от тесто, защото брашно в рецептата няма. Оказа се, че блатът дори няма нужда от обръщане, за разлика от карфиоления.
Продукти за блата:
5 тиквички
4 яйца
200 гр настърган кашкавал
малко сол/ на вкус
За плънката:
Колбас
Доматено пюре
Нарязани гъби
колбас
Настърган кашкавал
тънки полумесечета лук
кръгчета патладжан
около 3 суп.лъж. нарязани риган, мащерка и босилек
Приготовление:
Настъргваме тиквичките, посоляваме ги и оставяме да се отцедят. Смесваме ги с яйцата и настъргания кашкавал. Загряваме фурната на 180 градуса. Оформяме блата върху хартия за печене и печем около 20 минути. Охлаждаме леко, мажем с доматено пюре, нарязаните билки, гъби, салам/веган-вариант с патладжан, ръсваме малко лук, настъргания кашкавал и печем още 15-20 минути. Плънката е въпрос на личен избор, подправките също....
У дома пицата е поднесена заедно с малко печени със зехтин и билки обикновени и сладки картофи, което си е странна комбинация, както и да го гледаме...
Продукти за блата:
5 тиквички
4 яйца
200 гр настърган кашкавал
малко сол/ на вкус
За плънката:
Колбас
Доматено пюре
Нарязани гъби
колбас
Настърган кашкавал
тънки полумесечета лук
кръгчета патладжан
около 3 суп.лъж. нарязани риган, мащерка и босилек
Приготовление:
Настъргваме тиквичките, посоляваме ги и оставяме да се отцедят. Смесваме ги с яйцата и настъргания кашкавал. Загряваме фурната на 180 градуса. Оформяме блата върху хартия за печене и печем около 20 минути. Охлаждаме леко, мажем с доматено пюре, нарязаните билки, гъби, салам/веган-вариант с патладжан, ръсваме малко лук, настъргания кашкавал и печем още 15-20 минути. Плънката е въпрос на личен избор, подправките също....
У дома пицата е поднесена заедно с малко печени със зехтин и билки обикновени и сладки картофи, което си е странна комбинация, както и да го гледаме...
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Това е мястото за въпроси, коментари.