Е, най-сетне първа публикация за годината - преди да обясня, да поздравя всички с Новата 2014 година, да отправя пожеланията си за здраве, радост, късмет, несекващо вдъхновение и светлина!
То първият месец вече преполови, но по това време на годината ме налягат задачи, сякаш да получа наказание за лежерните дни по празниците. Но не се оплаквам, трябва малко да се потича, че след тази кулинарна вакханалия, пълна с обилно похапване и мноого десерти копчетата се позакопчават с мъка.
То добре, работа, ама, като се захване човек с нещо, трябва да го движи. Блога имам предвид. Малко се засрамих, вчера получих телефонно обаждане с въпроса - "Ти не готвиш ли, какво става, че няма нищо в блога?" За готвене, готвя, но се съм сколасала да снимам каквото и да е. Все пак си е нужна и нагласа някаква...
От миткосване време не остава да пиша коментари и под вашите публикации, чета ги от таблет, който съм настроила по странен начин - може да коментира само на латиница, та затова се ограничавам, не ми допада писането на български с латиница.
Днешната рецепта е от типа- бързо, лесно и много вкусно, а същевременно подходяща за вегетарианци. Е, добавих в нея изцедено кисело мляко, но ми беше нужно нещо, което да спои добре съставките.
Продукти:
1 броколи
1/2 глава целина
2 шепи сурови слънчогледови семки
Лимонов сок
скилидка чесън
зехтин
цедено кисело мляко - около 1 ч.ч.
сол на вкус
Приготовление:
Броколито се измива добре под течаща гореща вода, накъсва се на розички. Целината се обелва, измива, отцежда и настъргва. (Това последно действие може да се спести, нали всичко се пасира). После всичко се сипва в блендер, бързичко се пасира и е готово за хапване.
Достатъчно е малко домашно хлебче или парче питка и можете да се нахраните, а дипът е пълен с полезни вещества, нали всичко е сурово....
Да ви е сладко, ако решите да го опитате!
То първият месец вече преполови, но по това време на годината ме налягат задачи, сякаш да получа наказание за лежерните дни по празниците. Но не се оплаквам, трябва малко да се потича, че след тази кулинарна вакханалия, пълна с обилно похапване и мноого десерти копчетата се позакопчават с мъка.
То добре, работа, ама, като се захване човек с нещо, трябва да го движи. Блога имам предвид. Малко се засрамих, вчера получих телефонно обаждане с въпроса - "Ти не готвиш ли, какво става, че няма нищо в блога?" За готвене, готвя, но се съм сколасала да снимам каквото и да е. Все пак си е нужна и нагласа някаква...
От миткосване време не остава да пиша коментари и под вашите публикации, чета ги от таблет, който съм настроила по странен начин - може да коментира само на латиница, та затова се ограничавам, не ми допада писането на български с латиница.
Днешната рецепта е от типа- бързо, лесно и много вкусно, а същевременно подходяща за вегетарианци. Е, добавих в нея изцедено кисело мляко, но ми беше нужно нещо, което да спои добре съставките.
Продукти:
1 броколи
1/2 глава целина
2 шепи сурови слънчогледови семки
Лимонов сок
скилидка чесън
зехтин
цедено кисело мляко - около 1 ч.ч.
сол на вкус
Приготовление:
Броколито се измива добре под течаща гореща вода, накъсва се на розички. Целината се обелва, измива, отцежда и настъргва. (Това последно действие може да се спести, нали всичко се пасира). После всичко се сипва в блендер, бързичко се пасира и е готово за хапване.
Достатъчно е малко домашно хлебче или парче питка и можете да се нахраните, а дипът е пълен с полезни вещества, нали всичко е сурово....
Да ви е сладко, ако решите да го опитате!
Игличе, аз съм "за" добавеното мляко, като няма да изпадам в подробности... ;) Само ще ти кажа, че ми звучи адски вкусно!
ОтговорИзтриванеИ за много години - здраве и обич винаги да те преследват. :)
Хубава вечер ти желая!
Гери, и на теб всичко прекрасно през Новата, преди всичко здраве! А дипчето беше адски вкусно, че и здравословно, пълно с витамини, та утре нова порция ще се налага да произвеждам! Хубава вечер!
ИзтриванеО, чудесно звучи :)
ОтговорИзтриванеКакто и това с копчетата....
Ами клякянето ?
С удоволствие си взимам питка и си намазвам:)
И една здрава и успешна година от мен!
Поздрави, Иглика!
Здрава и щастлива Нова година и за теб, Дани! Да ти е сладко! Клякането......с лек финт...
ИзтриванеПрекрасна рецепта, снимка и чиния, Иг! Ще го направя без целина, че не я долюбваме вкъщи. Прегръдка! :)
ОтговорИзтриванеЕв, сложи малко, няма да я усетите, чесънът доминира, потулва вкуса на целината. Прегръдки!
ИзтриванеДипът е страхотен, свеж и вкусен със сигурност, а чинийката е приказка! Честита Нова година, Иг! Живи и здрави да сме!:)
ОтговорИзтриванеМерси, Катенце! Много свеж и вкусен, наложи се дори нова серия, а чинийката мернах скоро и уж нямаше да купувам повече съдинки....но не издържах.
ИзтриванеИгличе,честита и благословена да е и за теб новата година!Да е много щедра и успешна!
ОтговорИзтриванеДип с броколи съм правила,наистина е много вкусен,но при теб броколите не се варят,заинтригува ме.
Трябва да опитам някой път и така.
Пожелавам ти релаксиращ уикенд и повече време за блога през годината!
Роси, нека и за теб и близките ти да е здрава и пълна с благослов и радост! А този дип със суровото броколи е наистина много свеж и вкусен, при втората серия сложих повече сурово слънчогледово семе и стана още по-добре!
ИзтриванеА за блога - ха дано, но май не мога да те стигна, ти си неуморна! Прегръдки и хубава съботна вечер!
Добре дошла, Игликич!
ОтговорИзтриванеКак да ти кажа? Пускам те да скиториш, ама прибирай се към 22 часа да ни приготвиш хапване и пак бягай;))
Много ти е добро дипчето- може ли да закуся с него?;)
Хубава неделя ти желая!
Мартич, добре ми разрешаваш, ама и аз да си помечтая да обикалям насам-натам, пък някой друг да е приготвил всичко....
ИзтриванеНо това у дома рядко се случва, домашните са се взели за големи майстори и само "специални" неща приготвят...
Да ти е сладка закуската и приказна неделята!
Честита и успешна Нова година и на теб, Иглика!
ОтговорИзтриванеДипът е много свеж и вкусен.
Приятни почивни дни!
Инче, да е здрава и успешна за всички! Хубава неделя!
ИзтриванеЧудесно предложение! Успешна нова година!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче, и на теб!
ИзтриванеСъздаде ми такъв проблем с тази рецепта, че нямаш идея дори.Купих една глава броколи, направих, изяде се за секунди, после никой не обядва, защото измазаха почти цял хляб. След това ревнаха за още - първо на пазар за броколи, след половин час за слънчоглед, направих двойна доза, дано остане и за утре малко за мазване. Благодаря за рецептата! Мая
ОтговорИзтриванеМая, у дома също се правиха две дози, втората доста по-голяма, не остана трошица...Радвам се, че ви е допаднало!
ИзтриванеТова дипче звучи отлично, а като чета и коментара на Мая, разбирам, че наистина не само звучи така! Ще взема да го пробвам. Цеденото кисело мляко ще заменя с каквото имам, че тук киселото мляко не е свят, ако хвана да го изцеждам, нищо няма да остане ;) Според консистенцията, ще намамя нещо :)
ОтговорИзтриванеУсмихната седмица, Иглика :)
Няма ли наоколо магазини с гръцки продукти? Обикновено те продават изцедени кисели млека, моя позната в Париж купува от тях, но нямам идея дали ги има в цяла Франция! Вероятно малко майонеза би свършила работа, но ще промени вкуса и ще го направи по-мазно.
ИзтриванеАу, това чудо изглежда ще се прави и у нас тези дни! Страхотно е, Иглика, бомба от витамини! Нямам търпение да се снабдя с броколи :))
ОтговорИзтриване