сряда, 22 януари 2014 г.

Виенски шницел

   С тази публикация няма да представя нещо ново, сигурно всеки знае как се приготвя виенски шницел. Знае, че за да приготви е нужно качествено телешко месо. Та за месото ще стане дума. Малко преди Коледа открих една месарница с невероятно месо - и телешкото се оказа наистина крехко, наистина телешко. Всички продукти, закупени от тях за празниците се оказаха с перфектното качество. Намира се на спирката на метрото на станция "Ж.Кюри", на ъгъла с "Драган Цанков". Пробвахме вурстчетата им, които се оказаха много вкусни. Надявам се да запазят качеството, защото за много от подобни магазинчета и производители е характерно нещо неприятно - като се наберат достатъчно клиенти, качеството се влошава....такъв е опитът ми с близкия до нас магазин за млечни продукти, жалко....




   След избора на по-леки рецепти след празниците дойде ред на едно телешко филе, което превърнахме в шницели.
Е, рецептата все пак-
Месото се начуква добре между две листчета фолио, посолява се, овалва се добре в брашно, после се потапя в разбити яйца и галета, пържи се в нагрято олио по 2-3 минутки от всяка страна, отцежда се върху кухненска хартия.
Преди това сме си приготвили картофена салатка, извадили сме парчета от изпеченото цвекло, накиснато в марината с оцет, мащерка, чесън и зехтин, добавяме шницела и порцията е готова. И за любителите на червено вино - една чашка.....

24 коментара :

  1. Много апетитна порция :)
    На една вълна сме, Игличе :)
    Поздрави и хубава седмица на теб!

    ОтговорИзтриване
  2. Хубава и на теб, Пепи! Тъкмо се чудих дали да го публикувам, защото мернах твоите прелестни шницели, ама, не устисках! И да благодаря за споделените напътствия за производство на суджуци и луканки, докарахме най-сетне до фаза удачни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. моите са глигански :)
      Браво на вас за суджуците!
      Тази година заради топлото време направих малко суджуци, колкото да не без хич. Няма зима и това е то.

      Изтриване
  3. Обичам телешко месо и се радвам, че си попаднала на хубаво.
    Наистина дано да задържат качеството на предлаганите продукти.
    Бих хапнала от този шницел с удоволствие и от цвеклото :)
    Поздрави от мен, Иглика :)

    ОтговорИзтриване
  4. Тези дни си мислех точно по темата качествено месо и къде да се намери в София, точно навреме ми идва и рецептата и информацията ти, Иг. Перфектната порция поднесена с финес и много любов. Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. До сега са без грешка, ако ти е удобно мястото, можеш да ги посетиш, Ев!

      Изтриване
  5. О, и аз се нареждам за порция превъзходен шницел, Иглика. Много е съблазнителен!
    И информацията ти за магазинчето ми дойде точно навреме - синът ми преди дни се оплака, че не попадал на месо в София, а като не си идва по няколко седмици и домашните запасите свършат рано, му се ще да пробва някоя мръвка на тигана :)
    Благодаря ти, мила! Хубава вечер ти желая! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирма, у дома много ни се услади, че беше крехък този шницел, да ти е сладко и на теб, но ти май имаш по-лесен достъп до ферми!

      Изтриване
  6. Само въздъхнах, като ги видях! Наскоро и Пепа ме подразни с подобни!
    Игличе, чудни са, още повече и със салатките!
    Лека вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, този път не наблегнах на салатките , а и на месцето, Инче, лека нощ!

      Изтриване
  7. Игличе, чудесна порция, голяма вкусотия си събрала в чинийката. :) И дано да се запази качеството, че все по-трудно се откриват такива местенца.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дано, Гери, че са малко подобни местенца!

      Изтриване
  8. Много апетитно и най-вече бързо:)

    ОтговорИзтриване
  9. Е как няма да покажеш тази разкошна порция,Игличе,любимо ястие,поднесено така вкусно и красиво!С телешко не съм го правила,ама и не ми е попадало хубаво,розово месце,което да ме изкуши.Сърдечна прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
  10. Великолепно си го приготвила! Красиво, много красиво си го поднесла ! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Разкош - много красиво, апетитно и вкусно изглежда, Игличе,
    чудесна идея, рецепта, презентация - моите поздравления.
    Хубав петък и спокоен уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка, можеше да има повече светлина за снимката, но не улучих подходящия час! Хубав уикенд и до среща на Сурва!

      Изтриване
  12. Имам 3 чудесни телешки шницела в хладилника и се чудех как да ги направя ... на опаковката пише че са специално за паниране ... това ще да е за днес менюто, само винцето ще липсва :)
    Хубав зимен и вкусен ден от мен Иглика!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ти е сладко, Дани, е, как в Испания няма хубаво вино, та ще липсва?!

      Изтриване

Това е мястото за въпроси, коментари.