вторник, 16 юли 2013 г.

Raspberries Cheesecake Cookies / Чийзкейк бисквитки с малини

Има едно червеничко плодче, с малки семчици и невероятен вкус. При докосването до небцето усещаме лека киселина, а след нея се разгръща аромат и вкус на свежест и гора. Независимо дали малините са брани в гората или са от домашната градина, вкусът им винаги е гарантиран и привлекателен за малки и големи. Компотът от малини в дома ни беше и е  лекарството - панацея . За настинка, за сваляне на температура и за ревматизъм, все към малините посягаме. От почти десетилетие се радваме на сорт малини, които раждат два пъти в годината - през пролетта и есента. Обикновено есенните са много по-сладки и ароматни от пролетните. Поради дъждовете и температурите, които се закрепиха през последните седмици малините са плътни, с наситен вкус и средна сладост. Е, след уикенд в градината няма как да не представя нещо с малини. Първоначалната идея бе за приготвяне на чийзкейк, но поради липса на част от продуктите в неделната вечер избрах друго - невероятните чийз бисквитки на Йоли 


Вероятно рецептата ви е добре позната и сте ги пробвали с череши, но не пропускайте да ги направите и с малини....


Продукти

2 пакетчета българско натурално и безсолно крема сирене
3/4 ч.ч. захар (1 непълна чаена чаша )
125 г меко масло
1 яйце
ванилия
настъргана лимонова кора
щипка сол
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 пакет  какаови бисквити"Изгрев"

шепа лешникови ядки 
малини - пресни
Приготвяне:
С миксер разбъркайте сиренето, маслото и захарта. Прибавете яйцето, ванилията, солта и лимоновата кора. Пресейте брашното с бакпулвера и го сипете при сиренето. Разбъркайте. Трябва да получите меко и лепкаво тесто, което по-скоро прилича на кексово. Приберете тестото в хладилник или фризер за да се охлади добре преди да продължите по-нататък.
Смелете в блендер бисквитите и ядките. 
С лъжичка оформете топче от тестото и го сложете в  трохите от бисквитки и ядки. Оваляйте го в тях. По същият начин оформете цялото тесто.
Поставете топчетата в тава, покрита с хартия за печене. Във всяка сладка сложете по едно плодче малинка, като натиснете леко навътре. 
Изпечете бисквитите в предварително загрята на 180* за около 15-20 мин. или докато добият приятен загар.  

Благодаря на Йоли, че сподели рецептата, а и на Дани, която скоро я представи. Бисквитките се правят бързо, а при печенето се разнася неустоим аромат на лимон и малина, коричката е хрупкава, а вътрешността сочна и ммммм....отивам да проверя има ли останали в кутията.... Отлична компания им прави сок от  малини (кратко обработени с блендер) с малко сок от агаве, стрък мента и  газирана вода.

8 коментара :

  1. Аромата го усетих...........:))Неустоими са станали бисквитките!Прегръдки,Иг:)!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, наистина бяха много ароматни тези бисквитки! Хубава сряда, Миленче!

      Изтриване
  2. Игликич, виждала съм ги, но не съм стигнала до тях. А с този сок пък съвсем ме довърши. Понеже у дома пролетните свършиха, а есенните още не са се родили, ще чакам , за да опитам всичко, което предложи;)
    И аз обичам панацеята-малинка;)Хубава сряда!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мартич, значи при вас е по-топло, в Бистрица още си зреят. Но бисквитките непременно пробвай, сигурно ще ти допаднат!

      Изтриване
  3. Игличе, може ли такова изкушение... Прекрасно е! Да видим кога и аз ще ги приготвя. Определено ще са вкусни, а така с малинки са чудни.
    Хубава вечер ти желая! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Игличе, изглеждат невероятно изкушаващо - крехки и ароматни!
    Поздрави и успешен нов ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесни,чудесни бисквитки, особено с домашни плодове! Поздрави,Иглика!

    ОтговорИзтриване
  6. Бисквитки със сокче, звучи като прекрасна закусчица! Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Това е мястото за въпроси, коментари.