Коледна декорация Christmas decoration

Днес е 1-ви декември и вече стартирам с декорацията на дома. Това си е дълъг процес,  защото паралелно с изваждането на вече голямата колекция от играчки и различни декорации има и такива, които трябва да бъдат изработени сега, в навечерието на празника.
Представям ви първата - люлка с бебе - подобно на Младенеца, роден в ясли, пред вас застава едно бебе в орехова черупка като от приказката на Андерсен.

За направата му е нужна половин орехова черупка, ако разполагате с по-голяма би било перфектно, малко плат, 2 карфици с главички , едно дървено мънисто за главичка, панделки, малко сух цвят и зеленина, звездичка за залепване върху главичката и разбира се, силиконов пистолет. В празната черупка поставете завивката на бебчето, под която подпъхнете малко памук и подлепете добре със силиконовия пистолет. Попълнете черупката в горната половина със сухи цветя и зеленина, сложете една връзка за окачване и две или три панделки, топлийките с главичките навън, на финала самата главичка на бебето.  Това не е най-перфектното оформление, но не успях да открия всичките си дрънкулки за Коледа, които се разкостват и служат за направа на нови нещица.
Ето двечките черупки, които направих снощи, а ако вдъхновението за повече ме споходи, може и още да сътворя.
А това е първата коледна звезда, която се настани у дома, тъй като моята от миналата година е просто голяма, но лишена от цвят....
Приятна подготовка за празниците и весело настроение на всички!

11 коментара:

  1. Леле, фантазия, откъде де го купя този силиконов пистолет? А, защо нямаш страница във фейсбук и така криеш блога си? Много нелегален е този блог, човек не може да го намери, а тази публикация днес ме дари с настроение, благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Great, I like it! U have to make a shop for decorations! P.McManus

    ОтговорИзтриване
  3. Обичам гиииииииии!
    Страхотни са тези бебенца!
    много са красиви Иги!
    Целувам те*)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ти харесват, Кати! Лек път и прекрасни емоции!

      Изтриване
  4. Done, thanks a lot, I'm sending a picture by mail, it looks lovely, kissessssssssssssss, P.McManus

    ОтговорИзтриване
  5. Къде се продават тези силиконови пистолети за домашна употреба, видях, че сте ползвали такъв и за правене на свещник и ми стана безкрайно любопитно, днес си събрах шишарки и купих разни други джаджи, като намеря такъв пистолет се заемам с изработката им. Дано се справя. Ще се радвам, ако успеете да дадете отговор скоро, благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Величка, аз самата съм закупила моя пистолет от една железария, като помня, че беше доста достъпна цената му, това е малък пистолет, в който се поставят силиконови пръчки и се използва лесно. Има подобни и по-скъпи, но те са за професионална употреба, каквито за подобни домашни дейности не са необходими.А като започнете да го употребявате със сигурност ще сътворите нещо прекрасно за декорация за дома или за подаръци!

      Изтриване
    2. Благодаря Ви, драга Иглика, купих пистолета и направих свещника. За основа ползвах коркова подложка за топли съдове, намазах орехи, лешници и кестени с лепило и върху него насипах смлян карамфил и канела, наредих клонки, шишарки, камъчета от едно евтино бижу и стана супер, в центъра сега гори свещ и ухае приказно. Остава да се справя с разполовяването на орехите и да се заема и с бебетата-ангелчета! Нямам търпение да споделите още нещо интересно за декориране, защото е толкова вдъхновяващо и вълнуващо сам да направиш нещо! Хубава седмица!!!

      Изтриване
  6. Ти ме уби....леле,колко са миниатюрни и толкова нежно-прелестни,Игличе,как успя да ги направиш ми е тайна,но са фантастични,браво!Моята миналогодишна коледна звезда се разви добре,но и тя няма червени листа.
    Прегръдки и весел Никулден!

    ОтговорИзтриване

Това е мястото за въпроси, коментари.