КОЛЕДНИТЕ СЛАДКИ -финал

   Всички сладки вече са изпечени, остава едно коледно руло, което ще бъде изпечено за коледната утрин. Сега имам голямата задача да направя кутии, имах закупени коледни торбички от ИКЕА, но те вече привършиха, сега се оказа, че трябва бързо да намеря решение с опаковката на сладките.
Част от тях вече ви показах, останаха последните два вида- коледните кантучини и специалните сладки по немска рецепта - от моята приятелка Керстин.
По бисквитките "яйчен венец" да уточня нещо, което съм пропуснала миналата година- току-що ми звънна една приятелка, която ги прави и каза, че тъй като яйцата и били прекомерно големи, тестото било доста меко, естествено в подобен случай се допуска сипването на още малко нишесте или брашно, а ако лепи много и в помещението, в което се работи е доста топло, тестото може да престои за около половин час навън или в хладилника и тогава ще бъде готово за употреба.
   Кройката, която направих за кутиите за подъръчните сладки и картона, който закупих, се оказаха пълен провал, но сега ще продължа с опитите и се надявам до утре да съм намерила решение, в краен случай ще следва бърз тур до ИКЕА и пазаруване на торбичките от там.
И това са последните сладки от коледната серия:Пожелавам на всички здраве, топлина в душите и сърцата и незабравима Коледа с близки и приятели!

11 коментара:

 1. Игличе, сладките, които си приготвила са невероятни, красиви и ароматни! Кантучините мисля и аз да ги пробвам :)
  Хубави и топли празници!

  ОтговорИзтриване
 2. Страхотно си се справила и толкова апетитни и празнични са ти сладките,Игличе!Кантучините са ми фаворит от всички,но и масления форсек ми е много любим!Прекрасна празнична вечер!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Роси, нямам идея кои са фаворит, ама вече няколко дни по-късно мога да кажа, че леко ми писна консумацията на сладко, но това е временно и така ще дойде ред на повече солени нещица!

   Изтриване
 3. Много хубави коледни венчета си направила!
  Весели празници и на теб :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Бяха вкусни, но другото оформление като цветя ги прави по-мекички и за мен по-добри на вкус.

   Изтриване
 4. Весела Коледа,Иглика!
  Прекрасни сладки, щастливци са новите им притежатели!
  Желая незабравими празници!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Вече са им останали само спомени и искат нови, но мъничко ще почакат, догодина!

   Изтриване
 5. Мила Иглика, честита Коледа!
  Много светлина и уют в дома ти! Здраве и споделени радостни мигове!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря, Бети, бъди здрава и щастлива през Новата година!

   Изтриване
 6. Ох, неустоими са ти коледните сладки, Игличе!!!! Взимам си по едничка за кафето ;)

  ОтговорИзтриване

Това е мястото за въпроси, коментари.