Първите коледни сладки за 2012-та

   Коледният дух е в душата ми, но не владее нито времето ми, нито делата ми. Миналата  събота и това, че бе работен ден като че спомогна всичко окончателно да се обърка. Работа прекалено много, това си е издевателство, а задачите не позволяват  отпуск оставане у дома. А този факт сам по себе си помага да се подсили нервността. Е, разбира се и да се размечтае човек - за спане до късно, за топло одеяло, за хубава книга и за аромати. Ароматите на ванилия, канела и карамфил, които да попиват не само в моите сетива, но и да оставят диря в цялото жилище и да повишават тонуса на всички за празниците. Идеята да се произведат огромни количества сладки, които да бъдат поставени в различни опаковки и да поемат към домовете на приятелите и близките постепенно е застрашена, но днес вече с огромен ентусиазъм решавам да се поправя  и така - голямото печене започва!
Презентирам ви първите сладки, направени в неделя вечерта и грижливо съхранявани да не бъдат подложени на унищожение преди да им е дошло времето!

А рецептата вече е публикувана, защото това са сладките, без които Коледата е невъзможна у дома- ванилените сладки за Коледа!
До нова включване вече с ентусиазъм, защото този пост бе започнат от няколко дни и отлежаваше, а до снимки така и не стигах, доста уморена от липсата на почивка и непрестанно излизащите нови задачи, но сега настроението се връща и съм пълна с енергия за кулинарни дела! До скоро!

10 коментара:

  1. Прекрасни са и много вкусни! Със сигурност тези дни у вас ще е много ароматно и вкусно и ти пожелавам весели предпразнични дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, коледната пекарна успя да ароматизира всяко кътче на апартамента, вече пека последните сладки и утре ще бъде ден за почивка, въпреки непрестанното движение към фурната, не се чувствам уморена! Весели предпразнични дни и на теб, Бонбонче!

      Изтриване
  2. Сладките са разкошни! успех с другите:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Траянка! Почти се разминахме без големи прегарания!

      Изтриване
  3. Игличе,чудесни ванилени сладки!Със сигурност ще зарадват получателите им и ще им засладят празника!Пожелавам ти освен весело посрещане на Коледа и време за отмора и релакс!Прегръдка и лека нощ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Роси, днес привърших със задачите и утре ще бъде ден за релакс! Лека нощ и на теб!

      Изтриване
  4. Любимите ми сладки, Иг! Няма да се даваш, чуваш ли звънчетата? Сигурна съм, че всичко ще върви по план и ще приготвиш всичко навреме и с много любов. Прегръдки с пожелания за приказни празници! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ев, чувам, чувам звънчетата! Успях с всички видове и дози! Приказни празници и на теб!

      Изтриване
  5. Много са вкусни тези ванилени сладки!Ще бъдат хубав подарък за близки и познати!
    Хубави празници!

    ОтговорИзтриване

Това е мястото за въпроси, коментари.