петък, 2 август 2013 г.

Интервю- №1

Натрупаха се много въпроси, на които трябва да отговоря, ще стартирам с първите, които ми бяха зададени от Тони. Приготвих и следващите, но блогърът направи номер и всичко се размести. Е, съвсем скоро ще ги публикувам, поне са готови...

1. За какво мечтаете?
Мечтая да се радвам на здравето и усмивките на своите близки, на верни приятели и да имам прекрасни мигове на щастие с тях! И да не спирам да мечтая! 2. Имате ли любимо място, където винаги се връщате с удоволствие?
Домът е мястото, в което се връщам с удоволствие и радост. А местата, на които бих искала да се върна отново са наистина много - част от тях свързани с детството, други с различни пътувания, но като цяло Балканите са ми много любимо местенце.3. Обичате ли да пътувате?
Да, стягам бързо куфарите, тръгвам с огромен ентусиазъм и когато тръгна обратно към дома, отново преливам от ентусиазъм...странна работа...4. Спортувате ли?
Все се заканвам как ще започна да спортувам, ама се оправдавам, че работа в градина и почистване могат да минат за спорт....Поне обичам да ходя пеша, за утешение и оправдание!5. Море или планина?
Ха, от всяко по малко, и в морето и планината има толкова много чар....Но където и да било, с прекрасна компания!6. Имате ли любимо бижу?
Това е моето любимо бижу - за него мечтаех доста години, откакто прочетох за него и го видях на снимка, а от миналата година съм горд притежател на този амулет. 

На практика това е огърлица, състояща се от тънка сребърна верижка, оплетена с плетка "драконовска стъпка" , със сребърни висулки - миниатюрки на най-разнообразни предмети. Прототип на тази огърлица е римската crependia, декорирана с меч- с името на бащата, двойна брадва - с името на майката, кама, ръчички и др. Е, тук са прикачени кръст, пищов, ятаган, кръг за хляб, ибрик, лъжица, ножица - всички те според народната вяра имат магическа сила против лошия поглед. Това, за което тези предмети се използват в ежедневния живот обяснява и смисъла им като амулети. А за майсторката на този амулетен гердан ще напиша друг път, защото тя реализира мечтата ми перфектно... 7. Какво си пожелавате?
Здраве, да виждам щастливи лица около себе си и повече усмихнати хора! 8. Любима книга?
Трудно е да посоча една любима - много са! А и нови се появяват непрекъснато, как да пренебрегнеш някоя...9. Коя е любимата ви храна?
Също труден въпрос - почти няма нещо, което да не обичам, плодове, сладкиши, кремове, салати, риба, паста, само не зная дали ще харесам жабешки бутчета...не съм пробвала10. Нещо, без което не можете?
Не искам да мога да живея без хората, които обичам - семейството и приятелите! А комай напоследък животът ми се върти  доста около телефон, фотоапарат и компютър, та волю-неволю ставам зависима от тях... Въобще все повече се закрепостявам от различни технически чудесии в дните си...

10 коментара :

 1. Игликич,
  интересна си ми и поддържаш изцяло моето мнение, че най-добре е , когато сме здрави и заобиколени от хора, които обичаме. Гледам и на теб всяка трета дума ти е приятели: ще се социализираме някой ден и помежду си;)
  Мнооого хубав уикенд ти желая!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Мартич, надявам се да сколасаме да се запознаем и наяве, не само виртуално...Живот и здраве, ще стане и това!

   Изтриване
 2. Иглика, заинтригува ме този амулет-огърлица.Ще очаквам с нетърпение да му посветиш отделна статия, както и да обясниш по-подробно!Поздрави и прохладен уйкенд!

  ОтговорИзтриване
 3. Благодаря за прекрасните отговори! А огърлицата е наистина много интересна. Очаквам с нетърпение публикацията ти за нейната авторка.
  Поздрави

  ОтговорИзтриване
 4. Удоволствие е, човек да те опознае по-отблизо и с още по-голям интерес ще прочета и следващите споделени лични неща. Страхотна си, знаех си аз! А огърлицата е уникална!!! Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
 5. Игличе,колкото и да рзказваш,все има нещо ново в личен план,затова благодаря!А амулетът е страхотен,има много символика!С пожелание за усмихната неделя!

  ОтговорИзтриване
 6. Споделям всичко казано от теб Иглика ... а това което си казала за спорта най-споделено :) Все едно чувам себе си :) С работа в градина не мога да се оправдая ... но разходките с кучето ако е спорт .... то значи спортувам :)
  Желая ти здраве и добри приятели ! Чудесен човек си !

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Дани, все активни спортистки се събрахме май, но това да е проблема!

   Изтриване
 7. Таня, Тони, Кате, Роси, благодаря, че наминахте насам. Ще поискам разрешение от майсторката за публикацията, а ако откаже, ще напиша за нея, но без името и снимка. Ще опитам да го направя скоро, че днес се прибрах от командировка и имам седмица преди едно дълго отсъствие.

  ОтговорИзтриване
 8. Интересно ми беше да науча още за теб, Иг :) Огърлицата е страхотна и чакам да разкажеш повече и за нея!

  ОтговорИзтриване

Това е мястото за въпроси, коментари.