Рулца от тиквички, пълни с гъби, моркови, лук и сирене

Преди няколко седмици двете със сестра ми се занимавахме с бране на грозде, почистването му и правене на вино....да не си помислите, че количествата са грандиозни, както и че сме специалистки, но поне направихме всичко по учебник. Ще видим какъв ще е резултатът....
А докато ние се занимавахме с финалните дейности по производството, майка ни и леля ни спретнаха едни невероятно вкусни рулца.
Нарязаните по дължина тиквички бяха запържени за кратко (това аз бих го заменила с бланширане). В малко мазнина бяха задушени дребно нарязани гъби (около половин килограм), към тях бяха добавени глава лук(наситнена) и два настъргани моркова.  Към всичко това на финала прибавиха натрошено сирене и две яйца. В тиквичките слагаха по около лъжица плънка, завиваха на рулца и нареждаха в тава. А когато те бяха готови с огромната тава, ние също приключихме се отправихме на разходка към Рила. Подножието и все още не бе обагрено от есента, зелените цветове преобладаваха, поляните бяха пълни с киселец, само тук-там нападалите кестени напомняха за есента.













10 коментара:

  1. Чудесни са станали рулцата!Много красиви снимки, все едно е пролет:)

    ОтговорИзтриване
  2. Бяха превъзходни, а снимките са есенни, но цветовете на есента се появиха доста късно...Това просто е старичък драфт, който сега публикувам.

    ОтговорИзтриване
  3. Хич, не бих го заменила с бланширане, че ще разваля вкуса:)
    Страхотни са тиквичките- рулца!
    Ще чакам да се похвалиш с винцето Иги!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, уж без пържене ще е по-здравословно, ама....бяха прекрасни. Скоро ще проверим уменията си на винопроизводителки - толкова литература изчетохме за смешното ни количество, дано се е получило

      Изтриване
  4. Ехааа , цяла тава с красиви рулца :) ...Вярвам ,че са били много вкусни !
    С поздрав !Добра вечер !

    ОтговорИзтриване
  5. на тези рулца не мога да устоя и се пресягам, но уви, само на снимките ще се радвам. Прегръдки, Иг! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Тези рулца изглеждат много добре, но не бих си причинила цялото това навиване точно сега.
    Обаче ще си взема от твоите. А сега отивам на разходка в Рила;) С теб!
    Хубав четвъртък!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марта, да ти е сладко, макар и виртуално, не е толкова бавно, все пак не е като навиване на асеновградски срмички. И разходката е вече налице, така че приятно разглеждане!

      Изтриване

Това е мястото за въпроси, коментари.