А докато ние се занимавахме с финалните дейности по производството, майка ни и леля ни спретнаха едни невероятно вкусни рулца.
Нарязаните по дължина тиквички бяха запържени за кратко (това аз бих го заменила с бланширане). В малко мазнина бяха задушени дребно нарязани гъби (около половин килограм), към тях бяха добавени глава лук(наситнена) и два настъргани моркова. Към всичко това на финала прибавиха натрошено сирене и две яйца. В тиквичките слагаха по около лъжица плънка, завиваха на рулца и нареждаха в тава. А когато те бяха готови с огромната тава, ние също приключихме се отправихме на разходка към Рила. Подножието и все още не бе обагрено от есента, зелените цветове преобладаваха, поляните бяха пълни с киселец, само тук-там нападалите кестени напомняха за есента.
Чудесни са станали рулцата!Много красиви снимки, все едно е пролет:)
ОтговорИзтриванеБяха превъзходни, а снимките са есенни, но цветовете на есента се появиха доста късно...Това просто е старичък драфт, който сега публикувам.
ОтговорИзтриванеХич, не бих го заменила с бланширане, че ще разваля вкуса:)
ОтговорИзтриванеСтрахотни са тиквичките- рулца!
Ще чакам да се похвалиш с винцето Иги!
Е, уж без пържене ще е по-здравословно, ама....бяха прекрасни. Скоро ще проверим уменията си на винопроизводителки - толкова литература изчетохме за смешното ни количество, дано се е получило
ИзтриванеЕхааа , цяла тава с красиви рулца :) ...Вярвам ,че са били много вкусни !
ОтговорИзтриванеС поздрав !Добра вечер !
Бяха, бяха....Лека нощ и слънчев четвъртък!
Изтриванена тези рулца не мога да устоя и се пресягам, но уви, само на снимките ще се радвам. Прегръдки, Иг! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Ев!
ИзтриванеТези рулца изглеждат много добре, но не бих си причинила цялото това навиване точно сега.
ОтговорИзтриванеОбаче ще си взема от твоите. А сега отивам на разходка в Рила;) С теб!
Хубав четвъртък!
Марта, да ти е сладко, макар и виртуално, не е толкова бавно, все пак не е като навиване на асеновградски срмички. И разходката е вече налице, така че приятно разглеждане!
Изтриване