четвъртък, 24 май 2012 г.

Ананасов кейк

Преди известно време получих един страхотен подарък - кафе-машина с капсули кафе. Малко трудно успях да я вместя и нея в настоящата ми кухня, но нямаше как да я оставя в кашона и. А тъй като беше късно вечерта, се отдадох на почистването на машината, разучаването на инструкциите и съвсем спонтанно се зароди идеята за нещо сладичко, което да направи заранта ни пълноценна с вкуса на новото кафе. Наличният у дома ананас ме провокира  да направя видяната преди това рецепта в един от страхотните кулинарни блогове за мен- този на Ани и адаптирана спрямо наличните продукти и предпочитанията у дома.







Продукти за кейка :
1 ч.ч. бяло брашно
1 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1 ч.лъж. бакпулвер
1 ч. лъж. сода
3/4 ч. лъж. сол
1/2 ч.лъж. канела
1/2 ч.ч. масло на стайна температура
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч. ч. кафява захар Демерара
4 суп. лъж. кленов сироп
2 яйца
1 ч.лъж. ванилов екстракт
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. намачкани банани
2/3 ч.ч. кокосови стърготини (ползвах прясно настърган кокосов орех)
1 ч.ч. ситно нарязан свеж ананас (ако нямате можете да ползвате и от компот, но добре отцеден)








Продукти за глазурата:
1 опаковка Филаделфия
2 суп. лъж. прясно мляко
1/2 ч.лъж. ванилов екстракт
За декорация:
настърган кокос и едри орехи




5 коментара :

  1. Иг, ти ли си правила тези снимки? Ако е така, невероятно добри са и първата, и последната, потекоха ми лигите, как не съм разбрала аз до момента за машината и за тортичката, та да дойда да похапна....Нещо напоследък не мога да те улуча, все си в движение някъде...чакам да разказваш за Албания

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Искаше ми се да направя нещо специално, свързано с изследването в Албания, но все още не съм успяла, надявам се след около седмица да направя нещото и тогава да публикувам всичко, свързано с пътуването, което беше невероятно....Намерих много интересна информация, срещнах се с невероятни хора и имам много да пиша по това....

      Изтриване
  2. ММ, прекрасно е!Нямам какво друго да кажа - кейк мечта, и ананас, и кокос, а пък и филаделфия отгоре....!Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесен кейк,Иглика!Честита ти машинка,да си я ползваш с удоволствие!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря Соня и Роси, пожелавам ви слънчева нова седмица!

    ОтговорИзтриване

Това е мястото за въпроси, коментари.