Тази рецепта е вдъхновена от идеята за английския овчарски пай. При наличие на сварени картофи, можем да прегледаме с какво разполагаме в хладилника и да подготвим ново ястие.
Нужните продукти:
глава лук
около 300 гр телешка кама
300 мл доматено пюре
шепичка сушени манатарки
1 ч. лъж. риган
около 200 гр пармезан / кашкавал
сварени и намачкани картофи
около 2 лъж. зехтин
сол на вкус
чер пипер
Приготовление:
Намачкваме картофите.
Нарязваме ситно лука.
Накисваме манатарките с малко топла вода.
Нагряваме леко зехтина и сотираме лука с малко сол.
Добавяме камата и леко изпържваме.
Добавяме доматения сос, подправките и манатарките.
Оставяме да поври, за де се смесят ароматите.
В тавичка, покрита с хартия за печене сипваме половината картофена смес. Заравняваме. Изсипваме доматения гъст сос, нареждаме останалите картофи.
Поръсваме с настърган кашкавал/пармезан и печем в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути, докато ястието добие хрупкав загар.
Нямам спомен точно кога съм правила снимките, но ги открих с рецептата като чернова и реших сега да ги публикувам.
Толкова старателно работих върху много нови снимки с рецепти, но външният диск изгърмя и всичко се загуби....
Трудно се оказва прочистването на паяжините.... но има и запазени постове, приготвени доста отдавна, прилежно чакащи да им дойде реда...
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Това е мястото за въпроси, коментари.