Дните са дълги, изненадата от бързо влетялата жега не са нищо ново, а задачите валят една след друга. Напоследък не ми остава време за нищо, едва сколасвам да приготвя нещо набързо за хапване и нямам дори желание за хранене, камо ли за снимки. Не ме е напуснала съвсем музата, щом си мечтая поне какво да приготвя, като привършат ангажиментите. Но сега денят протича шеметно - ставане рано, бегом към метрото и влизане в офиса - следва безконечно висене пред компютъра, проверка на купища документи, писане на текстове, сваляне на различни записи, монтажи, изработка на поредната презентация и Великото откъсване - командировка....То пак същото, защото мъкна навред компютър, преносими хардове, фотоапарат и видеокамера...но поне не съм в стаята, в която слънце не влиза и имам възможност да чуя различни лични истории, да видя интересни и непознати места, понякога ако остане време да пробвам и различни местни храни.... За жалост у нас почти няма региони, в които в ресторантите да се сервират типично местни ястия, какво да се прави....глобализацията си казва думата... Но пък празниците на хората винаги са еднакви и различни по своему, наситени със своя си специфика.
Имам много снимки за публикуване, но задачките отново не ми дават мира и няма да споделя събраните впечатления от последните пътувания и ще се огранича само с публикуването на две бързи салати, които видях в брой 64 на BBC Good Food.
Сварено червено цвекло
Сирене, натрошено
Връзчица шивас лук, нарязана на дребно
Магданоз
Дресинг
5 суп. лъж. зехтин
3 с.л. мед
5 суп.л. лимонов сок
1 с.л. дижонска горчица
Всички съставки се разбъркват добре и преди сервиране се залива салатата.
и още една свежа салата
Имам много снимки за публикуване, но задачките отново не ми дават мира и няма да споделя събраните впечатления от последните пътувания и ще се огранича само с публикуването на две бързи салати, които видях в брой 64 на BBC Good Food.
Салата с червено цвекло и сирене
Продукти:
Листа от бейби спанак (поради липсата им сложих рукола и фелд)Сварено червено цвекло
Сирене, натрошено
Връзчица шивас лук, нарязана на дребно
Магданоз
Дресинг
5 суп. лъж. зехтин
3 с.л. мед
5 суп.л. лимонов сок
1 с.л. дижонска горчица
Всички съставки се разбъркват добре и преди сервиране се залива салатата.
Салата с булгур, моркови и семена
Две чаши булгур залях със студена вода за два часа, после кипнах, прецедих и измих със студена вода, добавих четири средни настъргани моркова, нарязани на дребно доматчета, малко маслинки, две шепи тиквено семе, около половин шепа със счукани лешници, няколко стафиди, магданоз и домати, а на финала залях с лимонов сок и зехтин. Това е салата, която се нуждаеше от нещо още, но не съм подновявала импровизациите върху за нея, за да намеря точния продукт.
Иглика обожавам такива салати ,а твоите направо са неустоими!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Игличе,и двете ми харесват,особено тази с цвеклото е супер!
ОтговорИзтриванеПрекрасно лято!
Драги момичета, първата салата наистина е фантастична, а втората се нуждае от още нещо...поне за мен самата...Ще я намеря липсващата съставка и ще я направя отново (живот и здраве), този път по-удачна на вкус! И на двете ви пожелавам прекрасно лято!
Изтриване