Козунак

Вече споделих за придобивката- машината за хляб... След проби на различни видове хляб, търсене на нови и различни вкусове, с тропащия вече на вратата Великден, най-естественото нещо беше да се пробва направата на козунак... Реших, че рецептата, която винаги съм правила може и да не бъде удачна за изпълнение в машината и че трябва да потърся нещо ново и различно. Но идеята постепенно мина на заден план, улисана в задачки и ангажименти. И както винаги идеята дойде отново съвсем ненадейно - беше достатъчно да прегледам предложенията на любимите блогове и ентусиазмът се появи....А това беше видяната в края на миналата седмица публикация  тук .

В петъчната нощ приключих работата по един дългичък текст, а след многото кафета и чайове сънят не идваше....Какво друго му остава на човек, освен да прегледа какво се случва на "кулинарния фронт". Видях прекрасната "руска плитка" на Гуинет и малко оставаше веднага да хукна към кухнята. Но реших, че все пак за качествения козунак е нужно време и подобаващо внимание, успокоена от съградената програма за съботния ден, грабнах интересната книга и сънят скоро дойде. В съботния ден се поразходих малко, свърших бързите задачи за деня и вечерта реших, че трябва бързо да пробвам тази рецепта. Резултатът беше едно прекрасно ухаещо тесто, за чието оформяне на плитка ползвах какао и шоколадов чипс. Рецептата спазих абсолютно точно (нещо, което рядко правя) и резултатът беше прекрасен козунак без никакви усилия. След изпичането го оставих с тенденцията да правя снимки рано заранта. А когато на сутринта излязох от банята и се отправих към кухнята, от двете рула беше останало само това, което ще видите по-долу. Публикувам снимките, въпреки че не дават ясна представа, но с една единствена цел - да благодаря за споделената рецепта на Гуинет!







10 коментара:

  1. О, прекрасен е - бухнал, пухкав и на конци. Благодаря, че се довери на рецептата и се радвам, че си удовлетворена. Пожелавам нестихващо великденско вдъхновение и много усмивки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Рецептата е фантастична и наистина я препоръчвам на всички, а и не изисква усилия, а резултатът е перфектен козунак!Благодаря още веднъж! И на теб пожелавам вдъхновение и прекрасен Великден!

      Изтриване
  2. Игличе,чуден е и дори от остатъка личи,че е превъзходен и на конци!
    Кой ще ти чака снимки,когато в къщата ухае на козунак?Това и у нас/дето вече съм ги дресирала да не пипат и да питат/ не може да се опази.И да ти призная най-първо от мен :).
    Страхотно си се справила,поздравления!
    И аз правих в неделя,и докато ги наснимах и ги нападнахме :))!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитно изглежда :-) Поздравления !

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  5. Момичета, намирам се в чужбина - на едно почти десетдневно теренно проучване в региона на Охридското, Преспанското и Костурското езеро, връзката с нета е кошмарна, зареждам страниците кошмарно дълго, леко нервна съм от това и при щракането съм изтрила коментара по-горе (Тр, приеми извиненията ми), преустановявам опитите да проверявам блоговете, ще го направя като се прибера и живот и здраве тогава ще разкажа повече! До скоро!

    ОтговорИзтриване
  6. Леле, това е невероятен козунак, даже остатъкът му привлича очите, преглъщам като го гледам, всъщност аз това не мога да правя, Иг, ще ми направиш ли 2 за Великден? Ще намеря начин да се реванширам!!!!!Чакам да се върнеш, че си изключила мобилните и започвам атаката!!! Не те ли е страх в Албания? Чакам с нетърпение разказа, да се върнеш жива и здрава и да разказваш, а дано има и нещо интересно и екзотично за хапване от тези езера....Не че ще тръгна в този регион, диво ми е, ама си разказвала, че по такива места има много информация (каквато там си събираш)! До скоро!

    ОтговорИзтриване
  7. Честит имен ден, Иглика!!! Да ти е живо и здраво името и ти да си ни все така свежа и усмихната!!!

    Страшно вкусен изглежда козунакът ти!! Невероятна е рецептата :) и у нас много се хареса!!!

    Прекрасен и цветен ден ти желая :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря много за поздравленията, Мина! Христос воскресе от мен, пиша ти тук, защото не мога да оставя коментар в блога ти тази вечер.....нямам представа каква е причината....Желая ти светли и благословени дни! Успешна нова седмица!

      Изтриване
  8. мммммммммммммм Игличенцеее, страхотно изглежда......!!!! Ще се надявам на Великден да пробваме някой от твоите специалитети!
    п.п. И отново честит имен ден - с много здраве и късмет да си носиш пролетното име! ::::)))

    ОтговорИзтриване

Това е мястото за въпроси, коментари.