Това е една рецепта, приготвяна у дома многократно и одобрена от цялата фамилия. Допада ни бързото приготвяне, удачното съчетание между вкус и визия. Дълго се забавих с публикуването и, защото все не разполагах с време за снимки - това им е кусурът на бързите неща, правиш и трябва да сервираш.... Сега отново бяха приготвени набързо за вечеря, а мракът бързо настъпи. Но монтирах няколко лампи и снимах, все пак си бях наумила този път непременно да успея с фотографирането им.
Специално за лятото и есента, когато пазарите са заляти от патладжани, тази рецепта е перфектна. Оказа се, че в момента има прелестни патладжани, без никакви семки и горчилка, истинска прелест....
И естествено, при наличието на такива зеленчуци, как да не посегне човек към рафта със свинските филета?
Продукти:
6 броя свински филета
1 патладжан
сирене ементал
Приготовление:
Нарязваме патладжана на филийки, осоляваме леко и оставяме да си пусне горчивината, измиваме и отцеждаме добре. Нагряваме грил - тиган и слагаме филийките патладжан да се запекат. Леко ги пръсваме с по няколко капки зехтинче, колкото да се смесят двата аромата и да не залепват. Начукваме свинските филенца, посоляваме ги леко, нарязваме ементала на дълги пръчки с големина дължината на филетата. Върху всяко филе слагаме патладжан, ементал, завиваме, прихващаме краищата с помощта на клечка за зъби. В загрят грил тиган нареждаме руладинките, обръщаме от всяка страна за по 3-4 минутки,а когато вече са готови, сипваме в тигана половин чаша вино (каквото ви се намира). То ще ароматизира допълнително руладинките след 3-4 минутки и вече можете да ги поднесете ....
Да ви е сладко!
Специално за лятото и есента, когато пазарите са заляти от патладжани, тази рецепта е перфектна. Оказа се, че в момента има прелестни патладжани, без никакви семки и горчилка, истинска прелест....
И естествено, при наличието на такива зеленчуци, как да не посегне човек към рафта със свинските филета?
Свински руладини с патладжан и ементал
Продукти:
6 броя свински филета
1 патладжан
сирене ементал
Приготовление:
Нарязваме патладжана на филийки, осоляваме леко и оставяме да си пусне горчивината, измиваме и отцеждаме добре. Нагряваме грил - тиган и слагаме филийките патладжан да се запекат. Леко ги пръсваме с по няколко капки зехтинче, колкото да се смесят двата аромата и да не залепват. Начукваме свинските филенца, посоляваме ги леко, нарязваме ементала на дълги пръчки с големина дължината на филетата. Върху всяко филе слагаме патладжан, ементал, завиваме, прихващаме краищата с помощта на клечка за зъби. В загрят грил тиган нареждаме руладинките, обръщаме от всяка страна за по 3-4 минутки,а когато вече са готови, сипваме в тигана половин чаша вино (каквото ви се намира). То ще ароматизира допълнително руладинките след 3-4 минутки и вече можете да ги поднесете ....
Да ви е сладко!
Много ми допада бързината на приготвянето и вида им. Не виждам къде е проблема със снимките - перфектни са. Имам един въпрос обаче откъде сте взели тези толкова хубави патладжани, ементала и филето, не става ли сухо или всъщност как да не стане сухо?
ОтговорИзтриванеХубава седмица, Валя
О, да, и аз чакам отговора на въпроса, та в обедната почивка да набавя продуктите и да реша проблема с вечерята на фамилията! Много хубав блог! Радина
ОтговорИзтриванеРазкошна идея, ще поогледам и при нас за патладжани.Поздрави!
ОтговорИзтриванеВаля и Радина,
ОтговорИзтриванерадвам се, че предложението ви допада. Всички продукти, които съм ползвала, са закупени от Лидл. Патладжаните са опаковани индивидуално и са превъзходни. Ементалът също е на промоция до края на месеца.
Траянче, сигурна съм, че ще внесеш и някое подобрение в рецептата.
Хубава седмица, момичета!
Разкош.....!
ОтговорИзтриванеЧудесна идея, Игличе :)
ОтговорИзтриванеХубава седмица от мен!