tag:blogger.com,1999:blog-8896462363711172133.post369582635551214849..comments2023-10-09T11:41:43.692+03:00Comments on A little bit of everything: Хляб наш насущний - хляб с квасIglika Mishkovahttp://www.blogger.com/profile/05898266187949242648noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-8896462363711172133.post-64136744750821112872016-03-28T15:57:35.059+03:002016-03-28T15:57:35.059+03:00В кваса са добавяли и изгорели въглени от дърветат...В кваса са добавяли и изгорели въглени от дърветата леска, явор и цер /вид дъб/,поне така съм чела....Поздравления за страхотния блогDesislava Donevahttps://www.blogger.com/profile/00947442532282621440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8896462363711172133.post-75699810439032192702015-12-24T14:12:24.812+02:002015-12-24T14:12:24.812+02:00Здравей, Катина! Надявам се, че квасът не е забърк...Здравей, Катина! Надявам се, че квасът не е забъркан вчера, а са спазени изискванията ден по ден. Рисунъкът е получен като след финалното премесване топката тесто се сложи с обилно набрашнен панер или се ползва просфорен печат. А за Бъдни вечер се прави от тесто, което е по-обилно набрашнено фитилче тънко и с него се правят кръстни знаци. <br />Светла Рождественска нощ, здраве и благодат за всички!Игликаhttp://imishkova.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8896462363711172133.post-27715242754200989982015-12-24T00:06:41.933+02:002015-12-24T00:06:41.933+02:00Здравей Иглика,
Забърках кваса и утре вечер ще пек...Здравей Иглика,<br />Забърках кваса и утре вечер ще пека хляб за Бъдни вечер. Стискай палци да стане :) Много ми харесаха шарките на твоя хляб от снимката и ще опитам да направя подобни. Има ли нещо специфично в рисуването? <br />Желая на всички светли празници!Katina Avramovahttps://www.blogger.com/profile/09080399175477657832noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8896462363711172133.post-57184886098611152092015-11-18T01:07:17.390+02:002015-11-18T01:07:17.390+02:00Прекрасен хляб! Изписан, нарисуван, пухкав...!Прекрасен хляб! Изписан, нарисуван, пухкав...!Zornitsa Nikiforovahttps://www.blogger.com/profile/14060435473369926852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8896462363711172133.post-86980244254765758312015-11-07T21:41:02.968+02:002015-11-07T21:41:02.968+02:00Игличе, попитах, не съм забравила. ;) Казаха, че н...Игличе, попитах, не съм забравила. ;) Казаха, че не са чували, но предположиха същото, което се въртеше и в моята глава - пепел от лозови пръчки. Как мислиш, възможно ли е?<br />Прегръдки и хубав уикенд от мен! :)Gergana Lazarovahttps://www.blogger.com/profile/01934127604380151766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8896462363711172133.post-84382333625292307712015-10-30T19:00:51.649+02:002015-10-30T19:00:51.649+02:00Хубава вечер и на двете ви- Роси и Марийчето! Мари...Хубава вечер и на двете ви- Роси и Марийчето! Марийче, няма проблем за квас, просто се уговаряме и предавам бурканчето!Игликаhttp://imishkova.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8896462363711172133.post-14560416236399520272015-10-30T18:07:55.975+02:002015-10-30T18:07:55.975+02:00Игличе,като енциклопедия за нрави и обичаи си,толк...Игличе,като енциклопедия за нрави и обичаи си,толкова ме прехласна с тази публикация!Хлебчетата ти са повече от уникални и толкова пухкави,моите най-искрени адмирации!Хубава вечер,мила!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8896462363711172133.post-78886264430470685972015-10-30T16:29:58.071+02:002015-10-30T16:29:58.071+02:00И за мен квас, моля! Игликич, страшно образователн...И за мен квас, моля! Игликич, страшно образователно тука бе....супер! на мен тестените хич не са ми сила...ама още няколко такива научни труда като прочета и ще съм готова за атака!<br />С усмивка<br />МMaria Pepeldjiyskahttps://www.blogger.com/profile/00449057414860251598noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8896462363711172133.post-69386565664291202942015-10-29T15:10:15.017+02:002015-10-29T15:10:15.017+02:00Мартич, нямаш проблем, дай знак и прехвърлям готов...Мартич, нямаш проблем, дай знак и прехвърлям готов в бурканче и предавам!Игликаhttp://imishkova.blogspot.bg/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8896462363711172133.post-19147981856828833272015-10-29T14:43:50.990+02:002015-10-29T14:43:50.990+02:00Добреее бееее,
а ще направиш ли квас и за мен? Щот...Добреее бееее,<br />а ще направиш ли квас и за мен? Щото това не е за мен. А хлебчето ти изглежда фантастично и не виждам как да се лиша съвсем да го опитам. просто ще подадеш дружеска лапичка,а?;)Поздрав, Игликич!Мъхhttps://www.blogger.com/profile/04199840294948100651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8896462363711172133.post-1620283802790292112015-10-28T20:16:49.384+02:002015-10-28T20:16:49.384+02:00Този коментар бе премахнат от администратор на блога.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8896462363711172133.post-48886130113325305382015-10-28T20:14:56.772+02:002015-10-28T20:14:56.772+02:00Гери,
сега не знаеш, но може и да научиш най-случ...Гери, <br />сега не знаеш, но може и да научиш най-случайно и тогава ще споделиш!<br />Нина,<br />купувала съм хмел от билкова аптека, единственият му недостатък е, че е поразтрошен, но това не пречи за кваса!<br />Ирма,<br />не е късно за общото ни пътуване! Да, там правят и нахутен квас и хлябът с него е много вкусен. Пробвала съм само два пъти, но трябва да е необработен нахута, за да се получи. Ще взема да пробвам скоро отново и да снимам стъпките.<br />Дани,<br />има хмел в билковите аптеки, а все още може да се намери около реките - стеблата му се увиват около дървета, а шушулките имат невероятно ухание, което после предават на хляба.<br />Зори,<br />дано опитът ми от последните почти две години може да послужи на някой, който реши да опита! Квасът е с гарантирно качество, а после всеки може да избере рецепта за приготовлението му!Игликаhttp://imishkova.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8896462363711172133.post-69276514180956522772015-10-28T19:11:02.966+02:002015-10-28T19:11:02.966+02:00Благодаря, Игличе! :*Благодаря, Игличе! :*Еochttps://www.blogger.com/profile/07941005954127745355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8896462363711172133.post-56768150322723493912015-10-28T16:53:04.403+02:002015-10-28T16:53:04.403+02:00Игличе, чудесна публикация.
Аз също знам за квас о...Игличе, чудесна публикация.<br />Аз също знам за квас от нахут, но само толкова.<br />Откъде взимаш хмел, макар че не знам кога ще го опитам :)<br />Прегръдки!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8896462363711172133.post-63694239299187757532015-10-28T16:05:32.380+02:002015-10-28T16:05:32.380+02:00Страхотна публикация! Много ми бе приятно да проче...Страхотна публикация! Много ми бе приятно да прочета всичко, Игличе, дори малко ми беше :) <br />И сега така да съжалявам, че не можах да дойда с теб... все ми се струва, че можеше да измъкнем тайната (ако въобще я знаят днешните). Жалко, че и аз не съм научила много неща от баба ми Златка, тя сигурно е знаела, но наистина, на кой му е пукало на младини как са правели бабите хляба си. Обаче с дядо все говореха за "наутья". Явно е бил много ценен за тях, та е много вероятно е и бабиният квас да е бил с него.<br />А твоят хляб е станал божествен, мила! С удоволствие бих си чупнала коричка от него. Аз още не съм успяла да направя такъв, но провокациите ви вече станаха много и сериозно ще се заема с кваса, нека само пуснем топлото, че да не му е студено. :)<br />Поздрави и прегръдки от мен!<br />Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8896462363711172133.post-38923683916276338162015-10-28T14:18:29.965+02:002015-10-28T14:18:29.965+02:00А хмел откъде мога да намеря? Ще ми бъде интересно...А хмел откъде мога да намеря? Ще ми бъде интересно да видя какъв е резултата от нахутения квас - моята баба правеше от него, ама и аз не съм питала, та ми стана мъчно и на мен, че когато е близо до нас знанието, го пропиляваме. <br />Непременно ще пробвам, ако намеря хмел, защото два пъти пробвах да правя квас и двата бяха неуспешни. <br />С поздрав -- НинаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8896462363711172133.post-68617142453276121372015-10-28T09:42:56.045+02:002015-10-28T09:42:56.045+02:00Ех, Игличе, аз не мога да те направя щастлива (не ...Ех, Игличе, аз не мога да те направя щастлива (не знам за дървоо), но пък ще попитам и ако някога узная, ще споделя. Благодаря ти за тази публикация! Винаги да има хляб и добро в дома ти, прегръдки от мен. :)Gergana Lazarovahttps://www.blogger.com/profile/01934127604380151766noreply@blogger.com