Кейк с нектарини

Има сладкиши, които много ни привличат. Още миналата година бях записала тази рецепта от блог (но не помня кой, въпреки търсенията ми). Харесвам джинджифил и реших да го пробвам. Но не съм очарована от наличието му в такова голямо количество, така че дори не е зле да си го спестите и от тестото и от топинга. Интересно, у дома се прие 50/50 процента. Половината фамилия е във възторг, другата хапна за проба...Ако сте големи любители на джинджифила в кейкове, може би ще ви хареса. Но аз лично няма да повторя...






Продукти:
120 гр масло
170 гр захар
2 яйца
290 гр брашно
2 ч.лъж. бакпулвер
3 нектарини
2 суп.лъж. настърган джинджифил (съветвам количеството да се намали и да е максимум половин чаена лъжичка)

Топинг:

3 суп.лъж. бадеми на люспи
2 суп.лъж. захар
1 суп.лъж. канела
1 суп.лъж. индийско орехче (няма нужда от него)
1 суп.лъж. смлян джинджифил - пудра(по-добре без него)


Приготовление:

Разбиваме маслото със захарта, добавяме яйцата, брашното с бакпулвера. Получава се гъсто тесто.Загряваме фурната до 180 градуса. Сипваме сместа в намазнена форма, чието дъно е покрито с хартия за печене, заравняваме и нареждаме резенчетата нектарини. Разпределяме отгоре топинга. Печем 40 минути. Охлаждаме и можем да дегустираме!
Вкусът би бил прелестен без джинджъра и индийското орехче, а канелата също трябва да е в по-малко количество, за да не се натрапва, все пак нектарините нямат силен аромат!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Това е мястото за въпроси, коментари.