Торта Рафаело за рождения ден на дъщеря ми! Raffaello cake

Днес нашата дъщеря има рожден ден! Сякаш вчера в болницата ми подадоха малкото вързопче, което правеше някакви муцунки, подобни на усмивки....Годините се нижат и вече пред нас стои една млада госпожица, която иска да помага на всекиго във всичко, да зарадва хората около себе си и понякога да ни смае откъде намира сили за всичко.




Хумус от червено цвекло и бирено хлебче

   Тази рецепта е на принципа на хумуса, но липсва нахут. Е, другата основна съставка на един качествен хумус е налице - все пак има тахан.
Мернах някъде в нета подобна версия преди много време и ми се стори доста интригуващо. Тези дни изпекох доста солидно количество червено цвекло. Част от него ползвах за мариноване - за да има готова салата във всеки момент, а другото остана самотно в хладилника. Та до момента, в който се сетих за хумуса..


Виенски шницел

   С тази публикация няма да представя нещо ново, сигурно всеки знае как се приготвя виенски шницел. Знае, че за да приготви е нужно качествено телешко месо. Та за месото ще стане дума. Малко преди Коледа открих една месарница с невероятно месо - и телешкото се оказа наистина крехко, наистина телешко. Всички продукти, закупени от тях за празниците се оказаха с перфектното качество. Намира се на спирката на метрото на станция "Ж.Кюри", на ъгъла с "Драган Цанков". Пробвахме вурстчетата им, които се оказаха много вкусни. Надявам се да запазят качеството, защото за много от подобни магазинчета и производители е характерно нещо неприятно - като се наберат достатъчно клиенти, качеството се влошава....такъв е опитът ми с близкия до нас магазин за млечни продукти, жалко....


Веган дип с броколи, целина и слънчоглед

   Е, най-сетне първа публикация за годината - преди да обясня, да поздравя всички с Новата 2014 година, да отправя пожеланията си за здраве, радост, късмет, несекващо вдъхновение и светлина!
   То първият месец вече преполови, но по това време на годината ме налягат задачи, сякаш да получа наказание за лежерните дни по празниците. Но не се оплаквам, трябва малко да се потича, че след тази кулинарна вакханалия, пълна с обилно похапване и мноого десерти копчетата се позакопчават с мъка.
То добре, работа, ама, като се захване човек с нещо, трябва да го движи. Блога имам предвид. Малко се засрамих, вчера получих телефонно обаждане с въпроса - "Ти не готвиш ли, какво става, че няма нищо в блога?" За готвене, готвя, но се съм сколасала да снимам каквото и да е. Все пак си е нужна и нагласа някаква...
   От миткосване време не остава да пиша коментари и под вашите публикации, чета ги от таблет, който съм настроила по странен начин - може да коментира само на латиница, та затова се ограничавам, не ми допада писането на български с латиница.
    Днешната рецепта е от типа- бързо, лесно и много вкусно, а същевременно подходяща за вегетарианци. Е, добавих в нея изцедено кисело мляко, но ми беше нужно нещо, което да спои добре съставките.