Не обичам особено собствения си рожден ден, та взех че прехвърлих тези чувства и на блога си. И както и аз съм се появила на белия свят в първите минутки на Нова година, взе та ме напъна и малко преди рождения ден да правя блог. Не се замислих особено, просто го направих импулсивно, получих подтик от дъщерята, а като започнах, осъзнах колко много неща трябва да правя, как трябва да избирам време за снимки, да наглася нещата и намеря светлина, да продължавам да си събирам разни чинийки (останали по една-две, ама все не потеглящи към боклука, а сега специално закупени и по една), минах и събрах от роднини старите месалчета, наизвадих всички парцалчета, а страстта ми да събирам разни стари нещица започна да си намира оправдание. Така се оправдавам с големите нощви, които едва размятам из малката кухня, че ги пазя само заради блога, започнах да чета за фотографии на храна, досаждам на доста фотографи с идиотски въпроси за снимането. Не че и преди не го правех, но поне питах за това как да уловя движение и емоция . Чета, питам, ама понякога няма ефект, май по-често няма. Започнах да оставям бележки към домашните да не ядат нещо, което не е снимано, а после точно когато видя леко нацупените им физиономии, се ядосвам на себе си и с гръм и трясък разрязвам готовото нещо. Та така част от нещата никога не виждат бял свят.
Миналата година дори не бях забелязала, че имам рожден ден на блога, но тази.....лампичката светна....
Но хайде, време е за представянето на един от любимите ми немски коледни сладкиши - Дървесен сладкиш, който до момента съм хапвала само от магазин. Някога го пекли на шишове в специални пещи, ама нямам пещ, та реших все пак да пробвам друг вариант. От години питам една приятелка от Германия как се прави, а тя все ми казва, че е много трудно, че трябва специално нишесте на .Dr.Oetker- Gustin - да, ама вече го има и у нас. Та тя вместо рецепта все ми пъха в коледната торба по един сладкиш. Но трябва да се пробва, за да зная, че не мога да го направя....или пък мога. Порових из нета за рецепти, извадих немските книги с коледни сладки и започнах....
Baumkuchen
Миналата година дори не бях забелязала, че имам рожден ден на блога, но тази.....лампичката светна....
Но хайде, време е за представянето на един от любимите ми немски коледни сладкиши - Дървесен сладкиш, който до момента съм хапвала само от магазин. Някога го пекли на шишове в специални пещи, ама нямам пещ, та реших все пак да пробвам друг вариант. От години питам една приятелка от Германия как се прави, а тя все ми казва, че е много трудно, че трябва специално нишесте на .Dr.Oetker- Gustin - да, ама вече го има и у нас. Та тя вместо рецепта все ми пъха в коледната торба по един сладкиш. Но трябва да се пробва, за да зная, че не мога да го направя....или пък мога. Порових из нета за рецепти, извадих немските книги с коледни сладки и започнах....
Baumkuchen